Idag blir Gloden Rosa

(kopierat från rosabendet.se)

Globen blir rosa 1 oktober

Onsdagen den 1 oktober startar Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj som pågår månaden ut. Globen kommer att lysa rosa under hela oktober för att symbolisera kampanjens syfte - att uppnå medvetenhet kring bröstcancer och att samla in pengar till fortsatt forskning.




Invigningen av Rosa Bandet-kampanjen inleds den 1 oktober med att Globen i Stockholm lyses upp i rosa. Samma dag börjar det rosa bandet att säljas. Förra året samlades rekordsumman 52 miljoner kronor in. I år är målet att, med hjälp av privatpersoner, företag och föreningar, samla in 57 miljoner kronor.

- Det känns väldigt spännande med årets Rosa Bandet-kampanj, säger Ursula Tengelin, Cancerfondens generalsekreterare. Cancerfonden har ett mål att 90 procent av dem som får bröstcancer år 2015 ska överleva.  Tack vare så många människors engagemang i kampanjen och i frågan är jag övertygad om att vi kommer att nå det målet.

De är ambassadörer för Rosa Bandet
I årets kampanj är ett flertal framstående, engagerade kvinnor knutna till kampanjen som Rosa Bandet-ambassadörer, till exempel Lena Adelsohn Liljeroth och Elisabeth Massi Fritz.

Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth, Kommunals förbundsordförande Ylva Thörn, brottsofferadvokat Elisabeth Massi Fritz, Emma Wiklund från Lindex och Ingegerd Råman glaskonstnär och formgivare av 2008 års rosa band, är några av de engagerade kvinnor som stödjer kampanjen som Rosa Bandet-ambassadörer.

Rosa Bandet-galan
Artister som Anastacia, José González, Lena + Orup, Uno Svenningsson och sonja Aldén uppträder på den direktsända tv-galan i Globen den 28 oktober.
Läs mer om tv-gala, artister och biljetter

Rosa Lördag
Den 25 oktober är det Rosa Lördag. Då dekoreras butiker och köpcentrum runt om i landet rosa. De har olika erbjudanden och insamlingsaktiviteter och de säljer rosa band. Lokala ljusmanifestationer arrangeras också denna dag på flera orter runt om i landet bland annat i Stockholm, Göteborg och Malmö.




Också var det dags igen för årets Rosa bandet gala.
Känns ju inte alls som att det var länge sen sist, kan inte fatta att det har gått ett år lixom, känns så mycket kortare.
Men nu är det då tiderna börjar när man ser allt och alla med rosa band på kappan, vilket ju är otroligt bra. jag menar det visar sig ju bara hur mycket folk bryr dig om kampanjen.

Själv måste jag snart gå köpa årets rosa band.
Förra året valde jag ett cerierosa band, men iår satsar jag på ett ljusrosa hehe


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0