Våldtäckt VS Skattefusk

Kom att tänka på en sak för några dagar sen. Viste ni att om man begår en våldtäckt på ett barn så riskerar man att få ett år i fängelse (skilljs ibland mer eller mindre i månader) Men om du skattefuskar så får du kort och gott sitta i inne max 4.5 år!!
Det är ju helt sjukt ju! Fubblar man med statens pengar så åker man in i mer än dubbelt så lång tid än om du våldtar ett barn. tänk då också på att om man tjänar tex. 100 000kr i månaden (nu snackar vi stort) Så får du betala omkring 50% i skatt! Inte konstigt att man fuskar då kanske? Dem flesta som har den lönen har faktiskt jobbat för den också ( det kan ju knappast vara lätt) Ofta man vill skänka borta halva vinsten i skatt? Kan kanske låta helt sjukt men jag förstår faktiskt varför egenföretagare och höginkomstagare fuskar med skatten. Men tänk efter? Hur många som sitter i staten tror ni inte fuskar med skatten och Tv licensen och allt vad dem nu gör? Men tror ni dem får sitta inne i nästan 5 år? Nä självklart inte!

Men det som stör mig allra mest är att om du våldtar människor (spec: barn) Så ansen det ändå för grövre att fuska med statens pengar? Vad är det för skit land vi lever i egentligen? Sverige är bra på alla möjliga sätt, men har vekrligen sina brister. Och det här är en av dem! Och en ganska stor brist enligt mig!

Här har ni ett exempel...
http://www.sr.se/cgi-bin/varmland/nyheter/artikel.asp?artikel=2996148
http://www.sr.se/Ekot/artikel.asp?artikel=663041

Hörs♥

Kommentarer
Postat av: Fagel

Hej hej,



Tack för komplimangen på bloggen. Jo designen är egen men när jag ser din så förstår jag inte att du tycker min är så fin. :) Din design är betydligt snyggare än min. :)



Ha en fin fin dag och blogga på.



//Fagel

2009-07-30 @ 11:16:42
URL: http://fraggelberg.blog.se
Postat av: Fagel

Lägg då i åtanke att merparten av de pedofiler som åker fast får inte ens fängelse utan vård och släpps sen efer 4 månader. Kom då även ihåg att över 90% av alla pedofiler är återfallsförbrytare.



Håller med dig, svenska straff är helt galet skeva ibland.

2009-07-31 @ 11:30:53
URL: http://fraggelberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0